GREEN NEWS MAGAZINE

Üdv a csapatban Zsófi!

by Greenstic on Mar 16, 2023

Üdv a csapatban Zsófi!

Bagó Zsófia neve minden csak nem ismeretlen a minőségi gasztronómiában. Nehezen találnánk olyan fesztivált, gasztro rendezvényt, éttermet aki még ne dolgozott volna vele. Egy személyben maga a báj, kedvesség és mindent tud, amit ebben a szektorban tudni érdemes. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy márciustól az ő szaktudásával és jelenlétével erősödik a Greenstic Europe prémium üzletága

Zsófika, mesélj nekünk kicsit arról, hogy mi az, ami miatt a gasztronómia az egyik nagy szerelmed az életben?

Azt hiszem, a gyerekkoromig nyúlik vissza, ami megmagyarázza vonzódásom a gasztronómiához.: az Édesapámnak éttermei voltak, nagyszüleim élő állattal és zöldséggel kereskedtek, így már gyerekként is magabiztosan mozogtam a vendéglátásban, segítettem Apunak, közben láttam, hogy nagyszüleim mennyit küzdenek a termelésben, és milyen odaadással árulják termékeiket. Sokat tanultam tőlük. Később az sem volt kérdés, a felsőoktatás melyik irányába induljak, választásom a vendéglátásra esett. Innentől kezdve pedig nem volt visszaút… Munkám során szerencsére olyan emberekkel, mentorokkal ismerkedhettem meg, akik mellett kitárult számomra a gasztro-világ, és egyre többet tanulhattam a vendéglátásról, gasztronómiáról, ami egy idő után teljesen „beszippantott”.

A SVÉT projekt menedzsereként dolgozom már évek óta, így különösképp vonzódom a minőségi vidéki gasztronómiához és éttermekhez, „második családként” gondolok rájuk. Ugyanakkor most már az egyesületi szakmai teendőkön túl, a gasztro-kereskedelem a másik „szerelmem”… Másfél évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, de ma már a mindennapjaimat teszi ki a séfekkel, éttermekkel való kapcsolódás, csak a minőségi hazai alapanyagkereskedelem kapcsán. Így ezt a tudásomat, tapasztalatomat szeretném majd a környezettudatos tálalóeszközök területén is kamatoztatni.

 

Mi a legszebb gasztronómiai emléked, eredményed, projekted amire örömmel gondolsz vissza?

Az elmúlt 7 évben sok szakmailag fontos és izgalmas projektben vehettem részt, nincs konkrét kedvencem.

Mégis, ha egyet ki kell emelnem, az az általam életre hívott brand, amely valójában én vagyok, a PiperePanni Collab.Brand, mely gasztro-együttműködésekre épülve hoz létre csodaszép, finom és különleges termékeket. 

piperepanni_huskee_oneeleven

 

Valamint, azokra a projektekre gondolok a legszívesebben, amelyek lelkileg is sokat adnak, töltenek energiával, olyankor fáradhatatlannak érzem magam. Ugyanakkor nemcsak engem, hanem másokat is örömmel és élménnyel töltenek fel. Ilyen valamennyi vidéki nagyrendezvény, amelyeket vidéki éttermekkel szerveztünk, vagy külföldi megjelenés, ahol Magyarország gasztronómiáját képviselhettük. Vagy azok a programok, melyeket nevelőszülőknél élő fiatalok számára szervezünk, hogy pályaválasztásnál vonzóbbá tegyük számukra a gasztronómiát, mentorálást és gyakorlati helyet felajánlva számukra.

Jelenleg is vannak olyan projektek, amelyek nagyon kedvesek számomra, energiával töltenek fel.

Az egyik a június 10-11-én megrendezésre kerülő Art Piknik- pannonhalmi nagyrendezvény, melynek szervezésében én is részt veszek. Amely szerintem, évek óta az egyik legszerethetőbb vidéki esemény, szuper éttermekkel, gasztrokínálattal és művészettel. 

A másik számomra fontos eseménysorozat az az alapanyag-népszerűsítő kampány, amelyet azért hoztunk létre, hogy az éttermeket és séfeket a magyar minőségi alapanyag használatra ösztönözzünk. Büszke vagyok arra, hogy az általunk elindított kampány hatására egyre inkább nyílnak az ajtók a hazai minőségi nyersanyag számára.

 

Sok változás történt az életedben. Mi az, ami most nagyon lelkesít és kihívás a számodra?

Az életembe az elmúlt időszakban több újdonság is érkezett. Természetesen, mind kapcsolódik a gasztronómiához, csak másik oldalról ad betekintést ebbe a világba. Most nagyon lelkesít, hogy megtaláltam magam a kereskedelemben, élvezem ezt a munkát, mely másfelől kihívás is számomra.

A Greenstic-kel való kapcsolódás is nagyon izgalmas történet lesz az életemben, hisz hosszú  évekig dolgoztunk együtt a Kitchy Designnal, ami most már beleolvadt a Greenstic-be. Nem utolsó sorban a PiperePanni márka is kereskedik a Huskee-val. Szóval, nem idegen számomra a környezettudatos tálalók világa, főleg, ha a prémium termékekre gondolok.

 

bagózsófi
Mi vezetett téged a környezettudatos tálalók piacára?  Mik a tapasztalataid az elmúlt évek alapján, hol tartunk most ebben? Milyen izgalmas területek vannak, amelyekkel érdemes kiemelten foglalkozni? 

A gasztro-rendezvények szervezése során fontos szempont, hogy a rendezvényen környezettudatos, lebomló tálalóeszközöket használjanak a kiállító vendéglátóhelyek. Korábban ez egy felkapott trend volt, ma már elvárás.

A rendezvények szervezése során szervezőként gyakran adunk ajánlásokat, hogy kitől – mit tudnak venni a rendezvényen megjelenő éttermek. Így én már évekkel ezelőtt a Kitchy Design által forgalmazott prémium lebomló termékeket ajánlottam a velem kapcsolatban álló éttermeknek. Különös fordulata a sorsnak, hogy most mind a Huskee, mind a prémium környezettudatos tálalók világába csöppentem. Szerintem, ez nem lehet véletlen! 

A lebomló, környezettudatos tálalók, eszközök használata úgy gondolom, ma már alapvető egy minőségi gasztronómiát folytató vendéglátóhely számára. Egyfelől példamutatás, másfelől saját, fenntartható működésük szempontjából fontos, hogy innovatív technológiákat, eszközöket használjanak. Valamint, a prémium szolgáltatást igénybe vevő vendégkör is elvárja ma már és igényli is a környezettudatos gondolkodást az éttermek részéről. Ez pedig a tudatos eszközválasztásnál kezdődik.

gourmetfesztival

Izgalmas számomra a lebomló eszközök prémium szegmense, ahol nemcsak a funkció, hanem a design, az innovatív formatervezés is nagyon fontos szempont.  Azt gondolom, ezeknek a termékeknek van egy egyedi stílusuk, amelyek a minőségi tálalást erősítik. Biztos vagyok abban is, hogy nemcsak számomra nyújt élményt egy-egy különlegesen formatervezett prémium tálaló látványa, hanem azon séfek számára is, akik ezt használják.