GREEN NEWS MAGAZIN

Partnerünk a Tom Yum étteremlánc

Írta: Greenstic napon Oct 07, 2020

tomyum_restaurant

Blog sorozatunkban bemutatjuk Nektek kiemelt partnereinket, akikre egytől egyig büszkék vagyunk és akikkel közösen vettük fel a kesztyűt az egyszer használatos műanyagok ellen.

Elsőként a Tom Yum étteremlánc csapatával beszélgettünk:

 

Mikor és miért nyitottátok meg az éttermeket? 

Úgy gondoltuk, hogy az igazi thai konyha az, amelyet egyszer mindenkinek érdemes megkóstolnia! 

Merészek voltunk, nagyokat álmodtunk, hiszen olyan nem mindennapi gasztronómiai élményről beszélhettünk, amely ekkor nem nagyon volt elérhető Magyarországon. Így 2012-ben Kaeng Som Tom Yum néven hozhattuk el Thaiföld megannyi finomságát és a mai napig állhatatosan dolgozunk azon, hogy megismerjék ezt a sokszínűséget. Igyekszünk fejlődni, és megfelelni, hogy a lehető legjobbra törekedhessünk! 

 

tomyum_lupa

 

Kik járnak hozzátok? 

A gasztronómia gyorsan változó trendjével szemben thai szakácsaink hagyományos, hamisítatlan ízvilágot képviselve készítik el Thaiföld legínycsiklandozóbb fogásait, melybe vendégeink belekóstolhatnak Tom Yum Thai Éttermeinkben. Harmónia, kiegyensúlyozottság és egy kis tüzesség, mely ezt a fajta sokszínűséget jellemzi. Vakmerőknek, kevésbé merészeknek, a legfiatalabbaknak, a legidősebbeknek, sportolóknak, művészeknek, ínyenckedvelőknek, azaz mindenkinek szívből, szeretettel ajánljuk!

 

Mitől vagytok különlegesek?

Igyekszünk a gasztronómia legújabb trendjeit követni, amellett, hogy megőrizzük az ételek eredeti, hamisítatlan ízeit. Szakácsaink Thaiföld különböző részeiről jöttek, és éttermeinkben is törekszünk arra, hogy az igazi thai életérzést tudjuk reprezentálni. Ennek köszönhetően éttermünk Thai Select Premium minősítésű, amely a thai kormány által delegált hagyományőrző díjat jelenti.

Emellett tevékenységeink minden terén igyekszünk a környezetbarát megoldásokra törekedni, fogásaink elérhetőek hús/állati származékot tartalmazó alapanyag mentesen is! Továbbá minden fogásunkat frissen készítünk el adalék- és tartósítószer-mentesen.

tomyum_food

 

Miért fontos Nektek, hogy ne használjatok műanyagot?

Mi is szerettünk volna csatlakozni a mára sokmilliós nemzetközi követőtáborhoz, amely az egyszer használatos műanyagot és a PET palackot is száműzi. Szívügyünkké vált és igyekszünk ennek a fenntartható megmozdulásnak mi is aktív résztvevői lenni, hiszen ismerjük ezen műanyagok pusztító veszélyeit. Bízunk abban, hogy  aki esetleg nem ismeri, általunk felfigyelhet rá. Törekszünk arra, hogy teljesen elhagyhassuk, de ha ez egyelőre még nem is sikerül, alternatív megoldásokra törekszünk. Műanyag szívószálainkat lecseréltük lebomlóra, újrahasznosított szett-papírral dolgozunk, továbbá ételeinket elviteles rendelés esetén környezetbarát alapanyagú tányérba és zacskóba tesszük, italainknál pedig egységeink nagy részeiben visszaváltható üvegekkel dolgozunk. Hiszünk abban, hogy ezek az apró lépések is sokat segíthetnek. 

 

Hogyan fogadták a vendégek?

Nagyon nyitottak voltak és ők voltak azok, akik még jobban megerősítettek abban, hogy haladjunk ebbe az irányba! Ez egy szuper körforgás, hiszen ők is motiválnak minket, és mi is őket. Közös a cél: egy élhető, tiszta, fenntartható bolygó. 

 

Változtattatok emiatt az árazásotokon? Ha igen, azt hogyan fogadták?

Nem változtattunk az árainkon és nem is szeretnénk! Bíztatni szeretnénk vendégeinket, partnereinket, kollégáinkat, és azokat, akik eddig még nem csatlakoztak vagy csendes megfigyelői voltak ennek a tevékenységnek. És nem az a cél, hogy elbátortalanítsuk az esetlegesen keletkező magasabb árak miatt a Vendégeinket. 

 

Hallottatok már arról, hogy jövő július 1-től milyen törvényi változás lesz a műanyagokkal kapcsolatban?

Igen, Mi is hallottunk róla, és nagyon örülünk, hogy Magyarországon is betiltják az egyszer használatos műanyagokat. Mi már készen állunk a változásra! 

 

Van valamilyen tanácsod azoknak, akik még nem váltottak, de készülnek rá?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Mi mindenképp azt valljuk, hogy már az egyszerű és kis lépések is nagyon sokat segíthetnek, és csatlakozni ehhez a szuper mozgalomhoz sohasem késő! Ne féljenek, és bátran nyissanak az új dolgok felé, a lényeg, a cselekedetben rejlik! 

 

Imádunk a Tom Yum csapatával dolgozni, látogassatok el hozzájuk és tapasztaljátok meg az igazi thai életérzést!

http://www.tomyum.hu