GREEN NEWS MAGAZIN

Műanyagról őszintén

Írta: Greenstic napon Jun 07, 2024

Műanyagról őszintén
Néhány hónappal ezelőtt az -elsősorban lebomló- termékeink köre bővült műanyagokkal is. Ennek három oka volt, ebben a cikkben szeretnénk ezt kifejteni. Természetesen a fókusz továbbra is a környezettudatos termékeken marad, nem csak a környezetünk iránt érzett felelősség miatt, hanem azért is, mert továbbra ez a piaci szegmens bővül a hagyományos műanyag termékek rovására. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy mindannyiunk számára ez egy út és nem egyik napról a másikra történik a váltás.

1) Teljeskörű kiszolgálás: számtalan olyan ügyfelünk van, akik bizonyos termékek esetén már lebomlót használnak, de vannak olyan tételek, amiknél még – elsősorban az ár miatt – ragaszkodnak a műanyaghoz és szerették volna, ha mindent egy helyről tudnak megrendelni.

2) Bár a lebomló termékek esetén az innováció nagyon gyors, de még vannak olyan területek, ahol nem lehet kiváltani a műanyagot. Elsősorban a nagyon forró, lédús, vagy zsíros ételek huzamosabb tárolása (10-12 óra) esetén ütköztünk nehézségekbe. Ügyfeleink visszajelzése alapján úgy döntöttünk, hogy a mellett, hogy folyamatosan keressük a megfelelő lebomló terméket, a műanyag megkerülhetetlen ezen a területen.

3) Komposztálás hiánya: vannak olyan ügyfeleink, akik azt vetették fel, hogy mivel Magyarországon csak elvétve érhető el a komposztálás, de a műanyag újrahasznosítás előrébb jár véleményük szerint, ha a felhasználó elmossa és néhányszor újra használja a műanyag dobozt, akkor annak a környezeti lábnyoma kisebb, mint a kommuniális hulladékba kerülő lebomló edényzeté. Mivel az általunk forgalmazott termékek közül több már újrahasznosított műanyagból készül, különösen tartós így kiválóan alkalmas a többszöri használatra ez bizonyos helyzetekben egy reális érv.

Nézzetek körül bátran a tartós, többször használható magas minőségű műanyag termékeink között, vagy hívjátok az értékesítési tanácsadó kollégáinkat, ha segítségre van szükségetek a termékekkel, vagy a zöld átállással kapcsolatban.