SELECTIONS

Buza Kriszta - Selection

Írta: Greenstic napon Jul 22, 2022

Buza Kriszta - Selection
Kriszta elhozta nekünk a Kitchy Designba beválogatott személyes kedvenceit, melyekre mind szinte ugyanaz a jellemző: magas minőség, prémium design, kompromisszummentes funkcionalitás, Red Dot Design díj. Ezek a termékek most már a Greenstic kínálatában is megtalálhatóak. 


1. Wasara compote 
Szerintem ez a valaha látott egyik leggyönyörűbb formatervezett gasztro termék. A Kitchy Design első tálkája, a szerelemgyerek, amiért Japánig kellett menni...De megérte, mert csodálatos darab. Nincs olyan étel, ami ne mutatna benne fantasztikusan. 
compote-02.jpeg
2. Wasara maru 
Telitalálat. Esküvőre, fine dining vacsorára, éttermi körülmények között vagy egy fesztiválon a kézben tartva is tökéletesen és kényelmesen működik. Olyan, mintha egy porcelán tányért tartanál a kezedben. Nem véletlenül használják ennyien. 
maru-07.jpeg
3 Amazonica 
2019-ben egy frankfurti kiállításon találkoztunk vele először, eldugva egy polcon a sok ezer kiállító között. Rögtön kiszúrtuk és nem is volt kérdés, hogy nálunk a helye. BERNADOTTE & KYLBERG  kitűnő formatervezése, hibátlan minőség. Talán mert a tervezőpáros egyik tagja maga a svéd királyi herceg? Ki tudja, mindenesetre sokak nagy kedvencévé vált. 
 
(Étel: Mizsei János chef, MAK, Foto: Pixeltaster, BBC Good Food Magazin)
4. Cookplay 
Nagy cookplay rajongó vagyok, ezért rendkívül boldog voltam, hogy a gyönyörű porcelán termékek mellett előálltak a lebomló iránnyal is. Egyedi formavilága és egyszerűsége miatt kedvencem az EKO Nest. Nem találkoztam még hasonlóval egyik prémium márka szortimentjében sem. 
cookplay-02.jpeg
5. SIER Fine Dine Palm 
A pálmalevél kollekciók asszimetrikus új generációja. Mieke Cuppen skandináv tervező munkája és a SIER kivitelezése. Erre mondják, hogy a "szépség az egyszerűségben rejlik".
finedinepalm.jpeg
6. HUSKEE.
Kávéhéjhulladékból készült kávéspohár Ausztráliából, ami egy világszíntű swap-rendszerben működik. Céljuk, hogy a poharak segítségével csökkentsük az eldobható poharak mennyiségét. Nem csak a design, de a koncepció is brilliáns. 

Instagram