GREEN NEWS MAGAZIN

Buza Kriszta Selection

Írta: Greenstic napon Jul 22, 2022

Buza Kriszta elhozta nekünk a Kitchy Designba már korábban beválogatott személyes kedvenceit, melyekre mind ugyanaz jellemző: magas minőség, prémium design, kompromisszummentes funkcionalitás, Red Dot Design díj

1. Wasara compote 
Szerintem ez az egyik leggyönyörűbb formatervezett termék. Emiatt indult el anno a Kitchy Design, mert nem tudtam Japánban hagyni ezt a poharat. :) 
compote-02.jpeg 

2. Wasara maru 
Telitalálat. Esküvőre, fine dining vacsorára, asztalon terítékként vagy egy fesztiválon a kézben tartva is jól működik. Nem nagyon van ennél szebb, mintha egy porcelán tányért tartanál a kezedben. 
maru-07.jpeg
3 Duni amazonica 
2019-ben egy frankfurti kiállításon találkoztam vele először, eldugva egy polcon a sok ezer kiállító között. Nem volt kérdés, hogy nálunk a helye. BERNADOTTE & KYLBERG  kitűnő formatervezése, hibátlan minőség. Azóta itthon is sokak nagy kedvence. 
(Étel: Mizsei János chef, MAK, Foto: Pixeltaster, BBC Good Food Magazin)
4. Cookplay 
Nagy cookplay rajongó vagyok, ezért rendkívül boldog voltam, hogy a gyönyörű porcelán termékek mellett előálltak a lebomló iránnyal is. Egyedi formavilága és egyszerűsége miatt kedvencem az EKO Nest.
47b708_798874b065884a45b5d4705688f0e3d1_mv2.jpeg

5. SIER Fine Dine Palm 
A pálmalevél kollekciók asszimetrikus új generációja. Mieke Cuppen skandináv tervező munkája és tökéletesen illik rá a "szépség az egyszerűségben rejlik" igazság. 
finedinepalm.jpeg
6. HUSKEE.
Kávéhéjhulladékból készült kávéspohár ami egy világszíntű swap-rendszerben működik ezáltal csökkenthető az eldobható poharak mennyisége. Nem csak a design de a koncepció is brilliáns.